top of page
Nyheter_Bakgrund.png

Affärsänglarna i Malmö investerar i Carswipe

Carswipe vill förenkla bilköpet – backas av Swedish house mafia-stjärnan.


Svenska startupen Carswipe tycker att det är krångligt för privatpersoner som vill köpa bil och ska lösa det med en plattform som tar hand om allt det tråkiga i affären.Nu får bolaget backning av ett antal affärsänglar, där svenska super-DJ:n Steve Angello står för stjärnglansen.


 

“Jag älskar att modernisera och röra mig framåt".


 

Malmö-startupen Carswipe vill utmana på bilbranschen (och annat) med sin digitala handelsplats. Bolagets vd och medgrundare Ivan Boberg Jovanovic berättar att de vill erbjuda en lösning som är enklare och säkrare än övriga alternativ idag, och framöver ska de även expandera till områden utanför bilbranschen.


“Det finns en existerande marknad för att kunna köpa och sälja bilar. Den stora skillnaden är att vi vill att privatpersoner ska kunna göra affärer på samma sätt som bilhandlare. Vi äger inte affären utan våra intäkter kommer främst att komma från kickbacks i form av exempelvis försäkrings- och finansieringserbjudanden”, säger han.


Vilka är konkurrenterna?


“Eftersom att vi inte har några samarbeten med bilhandlare eller intresseorganisationer och att vi vänder oss mot privatpersoner så är den stora konkurrenten Blocket. Den stora skillnaden är att vi med marknadsplatsen ger dig alla verktyg för att kunna sköta hela affären tryggt. Bilarna kommer vara testade, där även hemleverans, garanti och försäkring ingår.”


Backas av stjärn-DJ:n: "Passar mitt motto"


Nu ska Carswipe bevisa att modellen fungerar innan en tänkt lansering under andra kvartalet nästa år. Med sig på den resan har bolaget fått ett antal affärsänglar – bland annat Swedish house mafia-stjärnan Steve Angello.


Exakt hur mycket pengar bolaget tagit in vill de inte berätta, mer än att det rör sig om det något vaga begreppet “miljonbelopp”.


“Det landar många erbjudanden på mitt bord varje vecka där jag har allt möjligt att hoppa ombord på. Men det jag fastnade för här var först och främst att bilmarknaden är oerhört omodern och den som ska sälja idag har ingen kunskap om hur det går till”, säger han och fortsätter:


“Jag älskar att modernisera och röra mig framåt. Det här passar mitt motto i livet att pusha saker framåt. Det är också byggt i ett system som gör att du känner dig trygg och jag tror att det här är en modernisering som krävs i allt som har med begagnathandel att göra.”


Vad bidrar du med när du går in i bolag?


“Det beror helt på. Allt från marknadsföring och branding till planering och apputveckling. Ibland är det kontaktnät eller så är det helt enkelt bara en idé som jag brinner för.”


Bland investerarna finns också nätverket Affärsänglarna i Malmö, som grundats av paret Helena och Sami Sulieman, liksom Mikael Kretz, grundare av Qgroup, och styrelseproffset Per-Ola Rosenqvist.


Sami Sulieman berättar att Affärsänglarna i Malmö nu har över 100 medlemmar och att det här blir deras andra investering. De har också gjort två förvärv.


Gällande den här investeringen håller han med Steve Angello om potentialen framåt.


“De tar bort all friktion och introducerar ett förtroende i affären på ett sätt som ingen gjort tidigare.”


Carswipe grundades 2018 i Malmö Ivan Boberg Jovanovic, Peter Persson och Johan Malmberg. Under fjolåret hade bolaget en omsättning på 0,4 miljoner kronor med ett minusresultat på 0,1 miljoner.

Comments


bottom of page