top of page
Nyheter_Bakgrund.png

Pharmista tar hem segern i första upplagan av Shake Up Day

Uppdaterat: 18 okt. 2023

Det var fullsatt på Eleda Stadion i Malmö på premiären av Shake Up Day. Intresset för de sex finalisterna som pitchade på scen var stort från såväl drakpanelen som investerare på plats. Nystartade Malmöbolaget Pharmista, som utvecklar ett återanvändningsbart graviditetstest, tog till slut hem segern då de var det bolag som genererade allra störst intresse.


Samtliga sex finalister på scen: Patricia Möller - Poasana, Lisa Hasselgren - Securifid, Ivan Boberg Jovanovic - Carswipe, Oden Vallien - Accumeo, Richard Lindberg - Jumamo och Alice Mattsson - Pharmista

Shake Up Day är ett initiativ från Affärsänglarna i Malmö och premiären anordnades tillsammans med entreprenören och föreläsaren Michel Issa.


- Vi är otroligt nöjda och glada över att premiären av Shake Up Day blev en sådan succé. Totalt hade vi över 400 personer på plats och vi har fått en otrolig respons och feedback från såväl de bolag som pitchade, drakpanelen, investerare och andra besökare. Detta var första gången Shake Up Day anordnades, men definitivt inte den sista, säger Sami Sulieman, initiativtagare och medgrundare till Affärsänglarna i Malmö tillsammans med Helena Sulieman.


Även dagarna efter eventet har investeringarna fortsatt att rulla in:

- Då samtliga bolag genererar ett så pass stort intresse kommer vi att hålla investeringsmöjligheterna öppna ett tag till. Detta är bolag vi verkligen tror på och som har framtiden för sig, och vi vill att alla som vill ska få ta del av deras spännande resor, säger Helena Sulieman.


Av de drygt 50 startups som ansökt till Shake Up Day, fick följande sex företag möjligheten att pitcha på plats på Eleda Stadion: Accumeo – gör det möjligt för privatpersoner att enkelt investera direkt i onoterade tillväxtbolag och bidra till, så väl som dra fördel av, det skede då bolag ofta växer som fortast. Samtidigt får innovativa tillväxtbolag en ny väg till kapital och möjligheten att knyta till sig en mängd trogna ambassadörer. Grundades 2021 av Oden Vallien, Markus Öberg och Hugo Friman. Carswipe - Malmöbaserat teknikbolag som tagit fram en plattform för e-handel av bilar. Mottog investering från Swedish House Mafia-profilen Steve Angello och Affärsänglarna i Malmö förra året och öppnar snart en andra investeringsrunda. Grundat av Ivan Boberg Jovanovic, Peter Persson och Johan Malmberg. Jumamo – en banbrytande musiktjänst för emerging markets med start i Nigeria. Byggd kring en ny modell för musikdistribution som kommer att föra människor närmare varandra för att kunna njuta av både lokal och global musik. Pharmista - vill skapa genombrott inom utveckling av diagnostiska tester med hjälp av en patenterad, återanvändbar detektionsteknologi som har en positiv inverkan på både miljön och slutanvändaren. Initialt fokus ligger på att utveckla ett återanvändbart graviditetstest och fick i december 2021 en första investering av MAU Holding. Grundat av Alice Mattsson och Robert Porter. Poasana – Nordiskt designföretag med funktionellt fokus, grundat i Malmö 2021 av Hövdings f.d. marknadschef Patricia Möller, akustikexperten Björn Persson och produktutvecklaren Marcus Engqvist. Poasana tillverkar ljudabsorbenter och erbjuder en hälsosammare ljudmiljö i det egna hemmet. Med stor hänsyn till estetik och hållbarhet. Mottog investering från Affärsänglarna i Malmö hösten 2021. Öppnade i onsdags för en andra investeringsrunda. Securifid – en tjänst där företag och myndigheter identifierar sig, gentemot både privatpersoner och företag, i ett samtal. Syftet är att skapa säkra samtal där telefonbedrägerier förebyggs och lagkrav och sekretess upprätthålls. Grundat 2019 av Lisa Hasselgren.

Samtliga sex startups mottog investering från drakpanelen och investerare på plats. Till slut var det dock Pharmista och dess grundare Alice Mattsson som tog hem segern.


- Det är oerhört roligt, jag är så glad att så många tror på Pharmista och det vi gör. Eftersom bolaget grundades under corona känns det extra kul att äntligen få presentera det man håller på att bygga framför en livepublik och dessutom få positiv respons på idén. Det betyder otroligt mycket, säger Alice Mattsson.

- Det var en helt otrolig kväll, vi fick njuta av grymma pitchar från fantastiska entreprenörer och oerhört intressanta diskussioner och tips från drakpanelen. Det hade inte kunnat bli bättre. Jag är oerhört glad över att få vara en del av den här resan – nu kör vi vidare, säger Michel Issa. Planen är nu att utveckla konceptet Shake Up Day och komma tillbaka i större format nästa år.

Comments


bottom of page