top of page
Nyheter_Bakgrund.png

Lokalt Draknäste drog in miljoner

Uppdaterat: 13 sep. 2023

Investeringsnätverket Affärsänglarna i Malmö gjorde förra veckan sin egen version av “Draknästet” och sammanförde startups med investerare i Malmö på sitt event Shake Up Day. Eventet är ett samarbete med entreprenören och föreläsaren Michel Issa, som drog en publik på uppemot 400 personer.– Shake Up Day är det absolut största eventet som vi gjort, vi hade uppåt 400 gäster i publiken och det gick långt över förväntan. De sex bolag som fick chansen att stå på scenen och pitchade in sina idéer var alla startups, och kom dit väl förberedda och det var hög nivå på alla de diskussioner som följde. Omkring hundra personer från publiken har visat intresse för att investera, och drakpanelen ville investera i fyra av de sex bolagen. Kvällen inbringade totalt några miljoner kronor, vilket känns fantastiskt, säger Affärsänglarnas grundare Sami Sulieman.


Syftet med eventet, som är initierat av Sami och Helena Sulieman, är att sammanföra unga bolag med kapital, och Affärsänglarna hoppas kunna göra ett liknande event i höst. Sami Sulieman ser att Malmö är en stad som har ett stort startup-intresse med stor potential när det kommer till investeringar i regionen, men att det ännu inte finns någon riktig tradition att göra det.


– Vi måste få igång medvetenheten och på ett ännu bättre sätt tända gnistan när det kommer att göra investeringar i unga företag. Vi vill skapa en plattform där idéer och kapital möts, och för det krävs ett stort ekosystem för aktörer för att komma framåt. Det har sedan årsskiftet blivit lite svårare för unga bolag att resa kapital i ett tidigt skede, vilket har att göra med att börsen är skakig och att vi lever i en oförutsägbar tid just nu med det höga ränteläget, kriget och inflationen, så de närmaste året kan det vara svårt för de onoterade bolagen att resa pengar.


När det kommer till nya idéer så har pandemin fått människor att tänka om enligt Sami Sulieman, och många har vågat göra sin egen grej.


– I och med pandemin är det många som hittat en balans i livet genom att kunna jobba hemma och många har på ett nytt sätt kunnat rannsaka sig själva kring vad man verkligen vill göra, och vi ser att fler bolag har startat sedan pandemin, så förutsättningarna för att skapa framgångsrika och välmående bolag finns där, säger Sami Sulieman.


Artikel av Julia Eriksson

Comments


bottom of page